Место на коме почињете каријеру.

Ipsa scientia potestas est.
(026) 521 269 gimplana@verat.net

У оквиру припрема за обележавање 70 година Гимназије у Великој Плани, Душан – Кања Милосављевић, бивши професор и директор Образовног центра, започео је са израдом монографије Гимназије. Ово је део његових истраживања о професионалним достигнућима и значају рада у плањанској средини, али и много шире, некадашњих ученика наше школе у периоду 1950 – 2016.

doktori

доктори наука – пано из гимназијског хола

Нашој школи је одобрен пројекат у окивру Министарства омладине и спорта које за циљ има поправљање положаја младих у друштвеној заједници. Пројекат подразумева оснивање клуба „Гимназијалац“ и уређење просторија за овај клуб.

У оквиру прославе Дана општине, који је ове године померен за средину маја, по први пут се појавила и Гимназија. Мотив манифестације, која је одржана 18.5. на платоу испред биоскопа и у градском парку, је био: Очување традиције и етно наслеђа.

prva

Републичко такмичење из хемије је одржано 14.5.2016. године у Нишу, на Природно-математичком факултету. Ове године Гимназија је имала свог представника на овом такмичењу.

mihajlo

На Републичком такмичењу из историје, које је одржано у Новом Пазару 07.05.2016. године, Милош Тирнанић, ученик наше школе је освојио прво место.

darkomil